Na wielu eventach alkohol jest traktowany jako jeden z podstawowych elementów. Pozwala odprężyć się gościom i wprawia ich w dobry nastrój. Tradycyjne metody serwowania alkoholu mogą wielu osobom wydawać się już jednak zbyt zwyczajne i niezaskakujące. Dzięki możliwościom, jakie daje kuchnia molekularna, to doświadczenie może się odmienić i stać się czymś ekscytującym. Zamawiając na swój event bar molekularny, zyskujesz pewność, że Twoi goście będą zachwyceni.
Bar molekularny wykorzystuje techniki kuchni molekularnej. Dzięki temu jesteśmy w stanie tradycyjne koktajle i drinki serwować w sposób wyjątkowy i niepowtarzalny. Bazując na najlepszej jakości składnikach, zmieniamy tradycyjne smaki, kolory i sposób podawania. Dzięki temu nie ma mowy o nudnym mojito czy wszystkim doskonale znanym cuba libre. Na barze molekularnym każdy gość znajdzie swoje ulubione smaki, ale w formie, która będzie dla niego czymś nowym i niespotykanym.
Sposób przygotowywania koktajli molekularnych jest w pełni bezpieczny i nadzorowany przez profesjonalistów z wieloletnim doświadczeniem. Nasi goście nie muszą martwić się o szkło, porcelanę i akcesoria – wszystko przygotujemy. Na wyposażeniu posiadamy także bar mobilny. Jest on podświetlany, dzięki czemu osiągamy niepowtarzalny efekt widowiska. Stacja może mieć nawet 12 metrów długości! Dzięki naszym możliwościom, jesteśmy w stanie obsłużyć mniejsze eventy, ale także imprezy masowe.
Bar molekularny to połączenie sztuki barmańskiej, z możliwościami kuchni molekularnej, ale także integracji z gośćmi. Wierzymy, że zadaniem barmana nie jest jedynie serwowanie koktajli. Powinien być on osobą, która troszczy się o dobre samopoczucie gości i potrafi zaopiekować się nimi, jak nikt inny. Dlatego też na każdym wydarzeniu staramy się spełniać potrzeby naszych klientów w 100%, zapewniając im dobrze spędzony czas. Nasza wiedza i umiejętności pozwolą nam zaproponować drinki, które trafią w gusta osób zainteresowanych ciekawym doświadczeniem gastronomicznym. Każdego gościa traktujemy indywidualnie, poznając jego ulubione smaki i potrzeby. Dzięki temu każdy wyserwowany przez nas koktajl to małe dzieło sztuki.
Bar molekularny to dobra propozycja na każde wydarzenie, na którym będa osoby powyżej 18 roku życia. Dlatego też bar molekularny polecamy na:
– przyjęcia biznesowe – bankiety i oficjalne kolacje,
– imprezy okolicznościowe – prywatne i firmowe,
– urodziny, imieniny, jubileusze,
– przyjęcia z okazji osiemnastych urodzin,
– wesela,
– imprezy karnawałowe,
– imprezy noworoczne i Sylwestrowe,
– targi i wydarzenia medialne,
– premiery i bankiety: filmowe, teatralne, kulturalne, festiwalowe.
>Ponieważ w branży działamy od wielu lat, wiemy, czego potrzebują nasi klienci. W tym czasie zbudowaliśmy spore zaplecze sprzętu i akcesoriów gastronomicznych. Dzięki temu Ty możesz skupić się na organizacji przyjęcia i dobrej zabawie. Poza etapem początkowym, czyli ustaleniami dotyczącymi menu i układu baru – nie będziemy Cię więcej angażować. Po przyjeździe na miejsce sami rozłożymy sprzęt, alkohole i dodatki.
Poza organizacją samego baru molekularnego, możemy wesprzeć Cię także na innych polach. Chętnie przeszkolimy obsługę, a także zorganizujemy prelekcję dla Twoich gości. Pragniemy dzielić się wiedzą na temat gastronomii, kuchni molekularnej i tego, co robimy na co dzień. Wierzymy, że nasz pasja może zainspirować kolejne osoby do poszukiwania nowych smaków i doznań.
Wiemy, że na przyjęciach biznesowych, zależy CI, by Twój brand był gwiazdą wieczoru. Dlatego wychodząc naprzeciw oczekiwaniom klientów, udostępniamy możliwość brandingu stanowiska. Twoje logo może znaleźć się na barze, podświetlanych coolerach, naczyniach wykorzystywanych do degustacji oraz na ścianie bąbelkowej (w której możemy umieścić np. produkt klienta).
Jesteśmy dla Ciebie – dlatego zależy nam na tym, by Twoje potrzeby zostały spełnione w 100%.
Skontaktuj się z nami:
– telefonicznie: +48 518 740 100
– mailowo: INFO@THEFOOD.PL
– przez Facebooka: /THEFOODPL
– lub Instagrama: /THEFOODPL
Limonka/mięta/rum zamienione w sorbet. Przygotowane na ciekłym azocie.
Dymiący drink molekularny na bazie wódki, Cointreau, żurawiny i limonki. Serwowany na suchym lodzie z gałązką rozmarynu.
Delikatna pianka z whiskey i pomarańczy. Serwowana jako shot.
Puree z limonki i mięty podlane wódką. Serwowane w probówce jako fluorescencyjny shot.
Whisky z redukcją soku pomarańczowego która jest napowietrzona podtlenkiem azotu a więc gazem rozweselającym.