Często zadawane pytania, ciekawe artykuły dla event managerów, zawodowych kucharzy, naszych klientów oraz pasjonatów kuchni modernistycznej.
Wybierz rodzaj:
Czym jest i co się kryje pod słowem sferyfikacja, na czym polega kuchnia molekularna? i dlaczego […]
Najbardziej popularne dania kuchni molekularnej to takie dania które zwierają w sobie kilka podstawowych technik jak: […]
Czym jest kuchnia Molekularna? W ostatnich latach kulinaria przeżywają prawdziwy renesans. Popularność tej tematyki sprawiła, że coraz więcej ludzi eksperymentuje z kuchnią molekularną.
Kuchnia modernistyczna wprowadziła w świat gastronomii wiele różnych technik i sposobów przyrządzania potraw. Wcześniej były one […]
Wino to trunek, który może przypaść do gustu każdemu. Wystarczy dobrać jego smak i aromaty tak, […]
Wybierasz się do restauracji, chciałbyś zamówić wino, ale nie do końca znasz się na szczepach, rodzajach […]
Wchodzisz do kawiarni. Otacza Cię intensywny zapach palonej kawy i świeżych drożdżówek. Wprawia Cię to w […]
Dla osoby, która po raz pierwszy odwiedza wykwintną restaurację, wiele z “obyczajów”, które tam panują może […]
Każdy, kto oczekuje od kuchni czegoś więcej niż po prostu pełnego brzucha wie, że wszystko rozbija […]
Bary, koktajl bary, piwiarnie, restauracje, kawiarnie… Niemal w każdym lokalu gastronomicznym (o ile ma koncesję!), serwowany […]