Pokazy barmańskie, bar molekularny, katering, atrakcje na targi, warsztaty molekularne (również dla szkół), bufet degustacyjny - z czym to się je? Do każdego klienta podchodzimy w sposób indywidualny, dlatego każda oferta jest szyta na miarę!
Ponad siedem lat intensywnej i kreatywnej pracy całego naszego zespołu w branży eventowej pozwoliło nam poznać ten rynek od podszewki. Wiemy co dla naszych Klientów jest ważne i za każdym razem wychodzimy naprzeciw ich oczekiwaniom.
Nasza oferta obejmuje m. in. pokazy barmańskie, warsztaty molekularne, bar molekularny, szkolenia, oraz bufet molekularny. Kuchnia molekularna to doskonałe i bardzo widowiskowe urozmaicenie różnego rodzaju eventów takich jak: konferencje, szkolenia, targi, imprezy integracyjne oraz uroczyste wydarzenia firmowe.
W branży eventowej działamy od lat i doskonale wiemy jak ważna jest profesjonalna i kompleksowa obsługa klienta.
Podczas naszych realizacji bezpłatnie dostarczamy:
Szkło, porcelanę, nagłośnienie, oświetlenie, modułowe podświetlane bary etc.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów podczas naszych realizacji zapewniamy również branding stanowiska. Branding produktu umieścić możemy na modułowych barach, podświetlanym coolerze, ścianie bąbelkowej (wewnątrz której umieścić możemy również np. produkt klienta), a także eleganckich plastikowych naczyniach, w których serwowane są porcje.
Nietuzinkowe show, które intryguje, zaciekawia, rozśmiesza i zapada w pamięć. Podczas pokazu każdy ma okazję zaobserwować w jaki sposób powstają molekularne dzieła sztuki oraz czym charakteryzuje się kuchnia modernistyczna. W trakcie pokazu nawiązujemy interakcję z gośćmi oraz oswajamy ich z ciekłym azotem.
To nauka, zabawa oraz integracja w molekularnej odsłonie. Wspólne tworzenie nietuzinkowych molekularnych drinków i przekąsek zbliża, uczy i wywołuje wiele pozytywnych reakcji. Możliwość samodzielnego stworzenie molekularnych drinków, truskawkowych balonów pękających w ustach czy też sorbetów na ciekłym azocie to doskonała atrakcja dopełniająca każde spotkanie integracyjne lub wymagający dzień wypełniony prelekcjami. Podczas warsztatów molekularnych uczestnicy mogą również własnoręcznie przygotować dla siebie lunch lub niecodzienną kolację.
To połączenie molekularnego show, degustacji molekularnych drinków oraz interakcji z gośćmi. Fluorescencyjny shot serwowany w probówce, sorbet Mojito, dymiący drink Cuba Libre czy alkoholowa babeczka z wódki to drinki, obok których nie można przejść obojętnie. Modułowe podświetlane bary, dzięki, którym zbudować możemy 12-sto metrowe stanowisko to doskonałe dopełnienie naszej oferty.
Lizak z parmezanu, balon z mozzarelli na galaretce pomidorowej wykończonej crio pudrem z bazylii, pasztet w gorzkiej czekoladzie, mus z ciemnej czekolady smażony w ciekłym azocie to tylko cząstka molekularnych dzieł sztuki, które z pewnością urozmaicą każdą przerwę kawową oraz dopełnią molekularne show.
thefood.pl nie ogranicza się tylko do kuchni molekularnej. Działamy również na innych płaszczyznach, które na końcu tworzą całość, czyli zadowolenie Klienta. Możemy zrealizować bardzo niestandardowe i nieszablonowe projekty bazujące na pomysłach Klientów. Nasze wieloletnie doświadczenie w tym sektorze pozwala nam na ich realizację na najwyższym poziomie. Przez swoje działania, tworzymy bardzo unikatową atmosferę na przyjęciach, eventach oraz wszelkiego typu spotkaniach.
Mojito Sorbet
Limonka/mięta/rum zamienione w sorbet. Przygotowane na ciekłym azocie.
Rosemary in Fog
Dymiący drink molekularny na bazie wódki, Cointreau, żurawiny i limonki. Serwowany na suchym lodzie z gałązką rozmarynu.
Whiskey Orange
Delikatna pianka z whiskey i pomarańczy. Serwowana jako shot.
Mozzarella Balloon
Sferyczny ser mozarella pękający w ustach. Serwowany z sosem pesto na galaretce pomidorowej.
Glowing Shot
Puree z limonki i mięty podlane wódką. Serwowane w probówce jako fluorescencyjny shot.
Glowing Cake
Fluorescencyjna babeczka z wódki. Wykończona waniliową śmietanką.
Śnieg sosnowy
Delikatny ser mascarpone z ekstraktem z sosny. Przygotowany na ciekłym azocie z igłami sosny.
Crio Sernik
Sernik z sera Mascarpone przygotowany na ciekłym azocie. Serwowany na purre jagodowym z liofilizowanymi jagodami.
Dark Coolant
Mus czekoladowy usmażony w ciekłym azocie. Serwowany na coolie malinowym.
Parmesan Lollipop
Tymiankowy lizak z sera parmezan.
Niemożliwe nie istnieje! Jeśli jest coś czego tutaj nie znalazłeś, napisz do nas, a na pewno postaramy się sprostać Twoim oczekiwaniom!