Pokazy molekularne to nasze oczko w głowie. Cieszą się także olbrzymią popularnością wśród naszych gości. Nic dziwnego! W czasie takiego pokazu, uczestnicy mogą poznać tajniki kuchni modernistycznej, dowiedzieć się, czym różni się od kuchni tradycyjnej, a także zapoznać się z działaniem ciekłego azotu.
W czasie takiego pokazu każdy może zaobserwować procesy zachodzące w kuchni molekularnej i następnie przenieść swoje doświadczenia do życia codziennego. Ponieważ wiemy, jak ważny jest kontakt z osobami biorącymi udział w pokazie, chętnie wchodzimy w interakcje. Dzięki temu goście zapamiętają to wydarzenie jako zabawne, ciekawe i inspirujące.
Czym jest pokaz molekularny? To show w czasie którego gotujemy na żywo, przygotowujemy drinki, koktajle i desery – z użyciem technik wykorzystywanych w kuchni molekularnej. Wszystko to na oczach zachwyconych gości. Wszystko odbywa się w sposób w pełni bezpieczny i pod doświadczonym okiem – naszym.
Pokazy molekularne to ciekawe wydarzenie, w czasie którego goście dobrze się bawią, poznając tajniki kuchni modernistycznej. Oglądając to, co robimy, zaczynają doceniać sztukę, jaką jest kuchnia molekularna. Każde danie czy koktajl, które na ich oczach stworzymy, jest jadalne. Dzięki wesołej atmosferze doświadczania nowych smaków, uczestnicy otwierają się i są zaciekawieni. Pokaz molekularny każdemu zapadnie w pamięć. Możesz być pewny, że jeśli zorganizujesz taki pokaz na swoim evencie, każdy będzie go pamiętał przez kilka miesięcy!
Obecnie organizacja wydarzenia, które będzie zapamiętanie jest niezwykle trudne. Na szczęście my dysponujemy kilkoma rzeczami, które pomagają nam w tym trudnym zadaniu. Przede wszystkim pracujemy z jedzeniem – a kto nie lubi jeść (lub pić?). Do części kulinarnej dodajemy ciekły azot oraz inne składniki i techniki, wykorzystywane w tej kuchni, co dodaje zwykłym daniom oryginalności, egzotyki i tajemniczości. Procesu molekularne przywodzą na myśl pierwsze eksperymenty przeprowadzane w domu lub szkole. Łącząc miłość do jedzenia z ciekawością otrzymujemy połączenie doskonałe.
Pokaz molekularny to doskonała rozrywka dla wszystkich gości, niezależnie od wieku, płci i zainteresowań. Dlatego pokazy molekularne polecamy na takie okazje jak:
– spotkania biznesowe – bankiety i przyjęcia,
– szkolenia – jako część rozrywkowa w przerwie lub po całym dniu szkoleń,
– imprezy karnawałowe i Sylwestrowe,
– urodziny, imieniny i rocznice,
– osiemnaste urodziny,
– wesela,
– targi i wydarzenia medialne,
– premiery i bankiety: filmowe, teatralne, kulturalne, festiwalowe.
Jeżeli masz wątpliwości, czy pokaz molekularny będzie pasował do Twojego wydarzenia – daj nam znać, a wspólnie wymyślimy
Ponieważ w branży działamy już wiele lat, zdążyliśmy w tym czasie zbudować zaplecze gastronomiczne. Dzięki niemu jesteśmy samowystarczalni. Od organizatora eventu potrzebujemy jedynie ustaleń w kwestii menu oraz miejsca, w którym będziemy mogli pracować. Resztą sprzętu dysponujemy – szkło, porcelana, eleganckie naczynia jednorazowe – wszystkim tym dysponujemy!
Poza pokazem kuchni molekularnym, możemy także wesprzeć Cię w innych zadaniach, takich jak szkolenia obsługi czy prelekcje dla gości. Jesteśmy gotowi zorganizować także bar molekularny lub warsztaty molekularne, w czasie których goście poznają dokładnie sekrety kuchni molekularnej.
Limonka/mięta/rum zamienione w sorbet. Przygotowane na ciekłym azocie.
Dymiący drink molekularny na bazie wódki, Cointreau, żurawiny i limonki. Serwowany na suchym lodzie z gałązką rozmarynu.
Delikatna pianka z whiskey i pomarańczy. Serwowana jako shot.
Sferyczny ser mozarella pękający w ustach. Serwowany z sosem pesto na galaretce pomidorowej.
Puree z limonki i mięty podlane wódką. Serwowane w probówce jako fluorescencyjny shot.
Fluorescencyjna babeczka z wódki. Wykończona waniliową śmietanką.
Delikatny ser mascarpone z ekstraktem z sosny. Przygotowany na ciekłym azocie z igłami sosny.
Sernik z sera Mascarpone przygotowany na ciekłym azocie. Serwowany na purre jagodowym z liofilizowanymi jagodami.
Mus czekoladowy usmażony w ciekłym azocie. Serwowany na coolie malinowym.
Tymiankowy lizak z sera parmezan.