Przygotowując się do ciekawego eventu, firmowego bankietu czy prywatnej imprezy, zastanawiasz się zapewne nad dodatkowymi atrakcjami, które pomogą Ci uświetnić Twoje wydarzenie i sprawić, że goście zapamiętają ten wieczór na długie miesiące, a nawet lata. W tym momencie przychodzi na pomoc thefood.pl. Dzięki naszym warsztatom molekularnym, nikt nie powie, że Twoja impreza była nudna lub powtarzalna.
Warsztaty molekularne to opcja pełna dobrej zabawy, nauki i integracji. Jedzenie w połączeniu z fascynującym procesem produkcji zamieni się w wydarzenie, które zapadnie w pamięć uczestników.
Warsztaty molekularne mogą wzbogacić Twój event i stać się jednym z wielu fascynujących wydarzeń. Lub stanowić główną rozrywkę! Dużą zaletą tego rodzaju eventu jest jego elastyczność – możemy dobrać program i menu według potrzeb i umiejętności uczestników.
W czasie warsztatów uczestnicy są prowadzeni pod okiem doświadczonych praktyków – dbamy, by wszyscy byli bezpieczni i bawili się dobrze w sposób odpowiedzialny. Choć kuchnia molekularna wykorzystuje inne składniki, niż tradycyjna gastronomia, to nie ma się czego obawiać. A zabawa przy tworzeniu np. pękających truskawkowych balonów jest nie do przecenienia. Na samym początku warsztatów dowiesz się wszystkiego o bezpieczeństwie i zasadach pracy. Następnie przystąpimy do przygotowywania pierwszej pozycji z menu.
Gotując z nami, uczestnicy dowiedzą się dokładnie czym jest kuchnia molekularna, poznają jej tajniki oraz zrozumieją czym różni się ona od tradycyjnych metod. Odkrywając kolejne ciekawostki, możliwości i tajemnice, przekonają się, że wcale nie jest to aż tak trudne, a możliwości są o wiele większe, niż mogło się wydawać na początku. Choć przekazujemy w czasie warsztatów ogrom wiedzy, skupiamy się przede wszystkim na tym, by goście dobrze się bawili. Nie będzie tu zatem ocen, a jedynie wspólna podróż przez świat gastronomii.
Zapewniamy, że organizacja warsztatów w czasie Twojego eventu sprawi, że pozostanie on w pamięci gości na długo. Jest to dobry pomysł, by w ten sposób spróbować zintegrować grupę i połączyć ją. W czasie tego typu aktywności uczestnicy często dają się ponieść fantazji, pokazują swoje ukryte możliwości i potencjał.
Oczywiście wszystko, co przygotują goście, mogą następnie zjeść ze smakiem.
Warsztaty molekularne to doskonała okazja do integracji uczestników. Dlatego polecamy je na różne wydarzenia:
– bankiety firmowe,
– spotkania wigilijne i noworoczne – zarówno prywatne, jak i biznesowe,
– zajęcia dodatkowe w czasie wyjazdu integracyjnego,
– urodziny, imieniny i przyjęcia z okazji jubileuszów,
– targi i spotkania dla udziałowców,
– przyjęcia panieńskie i kawalerskie.
Jeśli zastanawiasz się, czy warsztaty molekularne pasują do Twojego eventu – skontaktuj się z nami. W czasie 7 lat w branży nauczyliśmy się, że nie ma rzeczy niemożliwych.
W czasie przeprowadzania warsztatów jesteśmy w pełni samowystarczalni. Posiadamy zaplecze gastronomiczne – na wyposażeniu mamy szkło, porcelanę, akcesoria, składniki. Z Twojej strony potrzebujemy jedynie udostępnienia miejsca do pracy.
Na etapie początkowym najważniejsze będzie ustalenie menu. Ty najlepiej znasz swoich gości, dlatego Twoja wiedza jest niezbędna. W czasie warsztatów każdy powinien czuć się wygodnie, bezpiecznie i dobrze. Dlatego wszelkie informacje o nietolerancjach żywnościowych czy dietach będą dla nas niezwykle przydatne.
Poza organizacją warsztatów, chętnie podejmiemy się także innych wyzwań. Pomożemy Ci przeszkolić obsługę Twojego lokalu, przeprowadzimy prelekcję dla gości, pokażemy nasze możliwości w czasie pokazu molekularnego lub wesprzemy organizatorów przy zaplanowaniu wydarzenia od strony gastronomicznej.
Jak zamówić warsztaty molekularne
Skontaktuj się z nami:
– telefonicznie: +48 518 740 100
– mailowo: INFO@THEFOOD.PL
– przez Facebooka: /THEFOODPL
– lub Instagrama: /THEFOODPL.
Przykładowe menu warsztatów molekularnych
Sferyczny ser mozzarella pękający w ustach. Serwowany z sosem pesto na galaretce pomidorowej.
Puree z limonki i mięty podlane wódką. Serwowane w probówce jako fluorescencyjny shot.
Fluorescencyjna babeczka z wódki. Wykończona waniliową śmietanką.
Delikatny ser mascarpone z ekstraktem z sosny. Przygotowany na ciekłym azocie z igłami sosny.
Sernik z sera Mascarpone przygotowany na ciekłym azocie. Serwowany na purre jagodowym z liofilizowanymi jagodami.
Mus czekoladowy usmażony w ciekłym azocie. Serwowany na coolie malinowym.
Tymiankowy lizak z sera parmezan.